Fra en jungel av furupanel, til sofistikert fargeboom

Funkishus på Hamar fra 1935. Da Birgit og Andreas overtok hadde det følgelig gjennomgående 80-talls stil med gulnet lutet furupanel så langt øye kunne se, og furuinnredning på hovedkjøkkenet og bad.
Slik er det ikke lenger.. Takket være KOI fargestudio og en herlig og modig fargepalett.

Birgit og Andreas egne ord om prosjektet.

Vi kjøpte et funkishus på Hamar fra 1935. Huset ble totalt pusset opp på 80-tallet av en elektrikermester. Alt av håndverkerarbeid i huset er veldig ordentlig gjort og med høy kvalitet. Men da vi overtok hadde det følgelig gjennomgående 80-talls stil med gulnet lutet furupanel så langt øye kunne se, og furuinnredning på hovedkjøkkenet og bad. 

Vi er opptatt av miljø, og da vi kjøpte huset tenkte vi at vi ikke ville bytte ut materialer som er solide og holdbare, selv om det fremstår tidsmessig utdatert. Vi bestemte oss derfor for å beholde det meste, men å male alle vegger og tak. Vi ønsket farger, det var vi enige om, men huset fremstod som et for stort prosjekt til at våre fargevalg ville bli så bra. Vi ville at det skulle henge sammen fra rom til rom osv. Vi følte oss slett ikke kompetente til å velge farger selv. Ved en tilfeldighet hadde vi møtt Dagny fra Koi Fargestudio, og da vi kjøpte huset foreslo jeg for Andreas at vi kunne spørre om hun kunne hjelpe oss. Sarah og hennes praktikant kom dermed på befaring til Hamar.

Anderas har alltid reagert veldig på maling, vondt i hodet, sliten i hodet, vansker med konsentrasjon, blir uvel, og blir irritabel emosjonelt, også av de såkalte allergivennlige fra Jotun. Han ønsket øko - giftfri maling og vi formidlet dette til Koi. Da fortalte de om Pure & Original og samarbeidet med dere, og det var ikke tvil hos oss om at vi ville gå for denne malingen. Også i tråd med miljøbevissthet. And the rest is history.
Vi har bodd i huset under hele malingsprosessen og Andreas har ikke hatt noen av de symptomene som nevnt over. Ingenting! Han har sovet i et nymalt rom uten å reagere overhode. Tidligere var det å være i et nymalt rom et mareritt for han. 


Vil du vite mer om fargene som er brukt, ta kontakt med KOI fargestudio