Kalkmaling, Fresco | Pure & Original

Fresco - Kalkmaling

Kalkmaling har eksistert i tusenvis av år og er igjen produsert av Pure & Original på tradisjonelt vis. Den er tilgjengelig i mer enn 180 Pure & Originals vakre farger. Vår Fresco kalkmaling er en 100% økologisk og bærekraftig produsert naturlig maling, sammensatt av lesket kalk og naturlige fargepigmenter. Kalkmaling kan brukes hvor som helst i huset, selv på badet og på kjøkkenet!

Merk: Fresco kalkmaling er en 100% mineralsk maling og har et veldig spesifikt og personlig utseende, glans, tekstur og fargeopplevelse. Besøk våre forhandlere for å se på de håndmalte prøvene. Farger kan avvike på grunn av  de naturlige råstoffene, vannfortynning og påføringsmetode.

Påføring av Fresco Kalkmaling

Det er veldig enkelt å påføre Fresco Kalkmaling. Fresco skaper sitt egne  unike uttrykk med flotte fargenyanser og en slørete effekt med assosiasjoner til rå betong. For å oppnå dette utseendet trenger du ikke å bruke noen spesielle teknikker, men mal alene og din teknikk vil bli ditt personlige uttrykk. Kombinasjonen av kalk, fagrepigment og vann vil skape effekten på en helt naturlig måte. Det er heller ikke nødvendig å bruke to farger over hverandre eller å bruke andre vanskelige applikasjonsteknikker. Alt er i malingen, ferdig til bruk!

Påfør kalkmalingen slik den er u-fortynnet med en stor pensel(vi anbefaler vår egen penselserie med ekstra lange og myke hår). Dette vil gjøre jobben enklere, og raskere. Om du ønsker enda mer kalkeffekt, kan du tilsette mer vann før bruk. En annen påføringsmetode kalles "Al Fresco". Dette betyr å påføre malingen med en pensel som du først dypper i vann. Ved hjelp av denne metoden vil malingen bli mer vannfortynnet, noe som styrker kalkeffekten og vil skape enda mer variasjon i fargespillet mellom den hvite kalken og de naturlige fargepigmentene.

Sørg for at veggen er likt sugende, og påfør Pure & Original WallPrim for å sikre optimal vedheft og et likt sugende underlag. Er det ex brukt sparkel på veggen som skal males, må det grunnes min 2 ganger før påføring av Fresco Kalkmaling.  En liter kalkmaling dekker ca 8 - 12 kvadratmeter med et enkelt lag. Hvis du bruker til Al Fresco-metoden, kan du dekke enda mer overflate på grunn av høyere vannfortynning. Hvis  du har mer enn en boks med samme farge, må du blande malingen sammen på forhånd for å unngå fargeforskjeller. På grunn av virkningen av mineralene i kalkmalingen, kan fargen virke litt annerledes på veggen enn på fargekartene. Er dette første gang du jobber med kalkmaling? Vi anbefaler at du prøvemaler et oppstrøk først og begynner å eksperimentere med ulike teknikker. Øvelse er den beste måten å lære. Se ellers video under, for tips til påføring av Fresco.

Kalkmaling er pustende, mugg og bakteriebestandig og passer til bad og kjøkken. For å beskytte kalkmaling kan du bruke Dead Flat Eco Sealer, som gjør maling fuktresistent og vaskbar. Eco Sealer påføres først etter min 7 dager, og ufortynnet med en lo-fri fuktig klut.
 

Generelt Fresco Kalkmaling

Det første påføringslaget i mellom- og mørke farger kan skape en ganske voldsom kalk effekt på 1 strøk; Dette vil bli redusert etter påføring av flere tynne strøk. Kalkmalingens fargenyanse når sitt sluttresultat etter påføring av det 2 eller 3 strøket, avhengig av hvor mørk fargen er. Etter påføring av det 1 strøket kan fargen virke litt annerledes enn den opprinnelige fargeprøven, og veggen kan føles flekkvis mye lysere på vise steder. I forhold til en fargeprøve kan det oppstå fargeavvik, dette er typisk for fresco kalkmaling. Fargene og karakteristikken til fresco kalkmaling er at dette kan variere på grunn av fuktighet, overflate og påføringsmetode. Opprett alltid et testsstrøk først. Mal alltid veggen vått I vått for å unngå fargeforskjell, bestill nok maling til å gjøre nettopp dette. Rør flere bokser av samme farge sammen før du begynner. Dette for å unngå fargeforskjell. Påfør alltid i flere tynne strøk, avhengig av farge. Mørkere farger krever flere strøk. Bruk alltid en stor pensel med mye myk bust ved påføring av fresco, vi anbefaler Pure & Original` egen penselserie.

Viktigste egenskaper
• Klar til bruk
• Ikke gulende
• 100% resirkulerbar
• meget God dekkevne
• diffusjonsåpen
• Inneholder ikke VOC
• Spenningsfri
• Ingen syntetiske bindemidler
• Bakteriell og muggavstøtende
• Kalkmatt effekt
• Ikke brennbar
• Tåler varme
• Veldig lett, eller ikke, vaskbar

Fordi Fresco er et naturlig produkt, kan tykkelsen på malingen variere avhengig av fargen. Vi anbefaler ikke å fortynne malingen. Hvis det fortynnes, blir penselstrøkene og fargenyansene mer tydelige.
Vær oppmerksom på: Fortynning skaper en sterkere kalkeffekt, mer med mellom og mørke farger (XD-base). Dette kan skape en hvit tåke eller hvite flekker. Dette er grunnen til at fortynning ikke blir anbefalt.
Gjenta neste strøk etter 8 timer. Hvis du trenger et tredje lag, mal først etter 24 til 48 timer.
Fresco Lime paint in the colour Black Truffle, applied in the bedroom